Bitcoin

 Bitcoin en iyi bilinen dijital para birimi olmasına rağmen – genellikle eşanlamlı olarak alınan iki kelimedir – farklı özelliklere sahip çeşitli başka türler de vardır. Piyasada bulunan başlıca kripto para birimlerini keşfedin:

Bitcoin
Bitcoin ( BTC ), dijital para birimlerinin en bilinenidir. https://bitcoinajandasi.com/ tamamen merkezi olmayan küresel ödeme sistemidir. 2008 yılında, Amerikan ipotek piyasasında başlayan küresel finansal krizin ortasında, kağıt paranın yerini almak ve ara finansal işlemler için bankaların varlığına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmak amacıyla tasarlandı.

Bitcoin.org web sitesine göre, ilk Bitcoin spesifikasyonu ve kavram kanıtı, şimdiye kadar tanımlanamayan bir programcının (veya programcı grubunun) takma adı olan Satoshi Nakamoto tarafından imzalanan bir makalede yayınlandı . Bitcoin’i mümkün kılan sistem olan blok zinciri çalışma mantığını icat etti.

Makalede Nakamoto, dolaşımda maksimum 21 milyon bitcoin olacağını belirledi. Son madeni paranın 2140 yılında çıkarılacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kripto Paralar

Kripto Para Haberleri Portalı