BTC ve Altcoinler

 Başlangıçta Ether, Bitcoin gibi dijital bir para birimi olarak yaratılmadı. Fikir, geliştiricileri projelerinde Ethereum platformunu kullanmaları için ödüllendirecek bir varlık haline gelmekti. bitcoinajandasi.com koşullar sağlandığında otomatik olarak gerçekleştirilen işlemler olan “akıllı sözleşmeleri” yürütmek için kullanılan merkezi olmayan bir platformdur.

Blok zinciri, güvenliği sağlamak ve sahtekarlığı önlemek için Ethereum ile yapılan işlemlerin doğrulanması için de temel oluşturur. Bitcoin’de olduğu gibi, yeni para birimlerinin oluşturulması da madencilik sürecine dayanmaktadır. Bugün Ethereum, dünyanın en çok işlem gören kripto para birimleri arasında yer alıyor.

Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinden farklı olarak , 2014 yılında aynı adı taşıyan bir şirket tarafından piyasaya sürülen Tether ( USDT ), fiziksel bir para birimi tarafından desteklendiği için bir stablecoin’dir. Bu kripto para biriminin amacı, ABD doları ile pariteyi korumaktır. Başka bir deyişle, verilen her Tether için nakit olarak eşdeğer bir dolar olmalıdır.

Bununla birlikte, kripto para birimi oluşturulduğundan beri, şirket onu nasıl takip ettiği konusunda şeffaflık sunmadığından uzmanlar pariteyi sorguladı. 2019 yılında, tüm Tether’in aslında dolar destekli olmadığı açıklandı. Şirkete göre, bunların %100’ü yalnızca geleneksel para birimi ile değil, aynı zamanda nakit benzerleri ve diğer varlıklar veya Tether tarafından üçüncü şahıslara verilen kredilerden alacaklar ile garanti altına alınmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kripto Paralar

Kripto Para Haberleri Portalı

Bitcoin